- - OMGEVING - -

 

Macharen is een klein dorp in de gemeente Oss met zo’n 800 inwoners. Het ligt aan de Maas en het Delenkanaal, waarin

zich bij Macharen een sluis bevindt. De naam Macharen is een afleiding van het Latijnse maceria, dat muur betekent. Sinds 1994 maakt Macharen deel uit van de gemeente Oss.

 

- - RUST EN GEMOEDELIJK - -

Macharen ligt vlakbij de Maas. De rivier is en blijft een bijzondere plek om te genieten. Het biedt u vele mogelijkheden tot verkenning van het rivierengebied met vele stadjes zoals: Megen, Ravenstein en Grave aan de Brabantse kant van de Maas. Ook watersport is hier veel te vinden, bijvoorbeeld in het dichtbij zijnde plassengebied De Gouden Ham dat is ontstaan door zandwinning voor bouwdoeleinden.

 

- - EROPUIT MET DE PONT - -

In de buurt zijn diverse pontjes die u kunt nemen richting Gelderland, naar Maasbommel, Batenburg of Appeltern met de bekende tuinen.

 

- - NABIJ OSS, NIJMEGEN EN 'S-HERTOGENBOSCH - -

Macharen ligt in een prachtige landelijke en rustige omgeving. Maar de (snel)wegen zijn voldoende dichtbij om snel de weg

naar een aantal grote steden in de regio te vinden. Oss biedt op slechts vier kilometer diverse leuke winkeltjes, cultuur en leuke 

horeca gelegenheden. Ook dichtbij, op ongeveer 25 km, ligt de stad Nijmegen en richting het zuiden bereikt u de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch na een kleine 25 km.